نشست خبری دومین جشنواره لیلم

به گزارش دبیرخانه‌ی جشنواره‌ی سراسری موسیقی بومی البرزنشینان لیلِم نشست خبری جشنواره‌ی موسیقی بومی البرزنشینان لیلِم در صبح روز دوشنبه، ۱۳ شهریور ۱۳۹۶ در سالن کنفرانس اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران برگزار شد.

در این نشست، آقایان محمد محمدی معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران و محمد غلامی مدیر اجرایی جشنواره‌ی لیلِم و مدیرعامل شرکت فرهنگی و هنری نسیم مهرآوا به سوالات اصحاب رسانه پاسخ دادند.

محمد محمدی از برگزاری دومین دوره‌ی این جشنواره، با همت شرکت فرهنگی هنری نسیم مهرآوا و همکاری اداره کل ارشاد مازندران، در هفتم تا دهم آذرماه سال جاری خبر داد. 

معاون هنری ارشاد مازندران افزود، یک گروه تحقیق جذب استعدادهای ناشناخته در مناطق دورافتاده‌ی استان شکل گرفته که با مراجعه به آن مناطق، هنرمندان مستعد و ناشناخته را شناسایی و آثار ایشان را جهت حضور در جشنواره ثبت می‌کنند.

محمد محمدی، فعالیت‌های پژوهشی در این جشنواره، تشکیل بانک اطلاعاتی از هنرمندان استان، شناسایی ضعف‌ و قوت‌های موسیقی استان را از دستاوردهای قابل ذکر این جشنواره برشمرد.

وی با معرفی بخش‌های جشنواره، علاوه بر حضور هنرمندان مازندرانی در بخش انفرادی و گروهی، از حضور گروه‌های موسیقی استان‌های گیلان، گلستان، سمنان و بخش‌هایی از تهران در بخش البرزنشینان و حضور احتمالی چند گروه از کشورهای همسایه‌ی دریای خزر در بخش جنبی خبرداد. 

محمد غلامی مدیر اجرایی جشنواره‌ی موسیقی بومی لیلم، آمار و اطلاعات مربوط به جشنواره را در این نشست ارائه داد. 

غلامی از دریافت نزدیک به ۱۵۰ اثر تا امروز در بخش رقابتی توسط دبیرخانه‌ی جشنواره و مهلت ارسال آثار تا ۳۰ مهر ماه سال جاری خبر داد. مقایسه‌ی آمار سنی شرکت‌کنندگان در جشنواره‌ی سال قبل با امسال، نشان از کاهش میانگین سنی از ۳۱ سال به ۲۷ سال می‌دهد که ما را به بخشی از اهداف‌مان در این جشنواره که جذب جوانان استان به فرهنگ و موسیقی سرزمین‌شان بود، نزدیک کرده است.

غلامی افزود: امسال بخش‌ البرزنشینان در جشنواره کلید خورد و هدف از تعریف این بخش در جشنواره، وجود اشتراکات فرهنگی و موسیقایی در استان‌های حاشیه‌ی البرز بود. همچنین بخش مقالات پژوهشی در حوزه‌ی موسیقی بومی استان‌های ناحیه‌ی البرز نیز به بخش رقابتی این دوره اضافه شد.

غلامی خاطرنشان کرد: تیم تحقیق جشنواره، جهت شناسایی و جذب هنرمندان موسیقی بومی استان در مناطق مهجور و دور افتاده که تاکنون امکان بروز استعدادهای خود را نداشته‌اند شکل گرفت. خروجی این تیم از سال قبل، شناسایی و معرفی چند هنرمند از مناطق دور افتاده بود، که اکثر آن‌ها بدون آموزش موسیقی را فراگرفتند.

وی افزود، بخش انفرادی این جشنواره شامل آواز محلی، نوازندگی سازهای بومی مازندران از قبیل للِه‌وا، دوتار، سرنا، دسرکوتن، سرنا، قرنه، کمانچه‌ی محلی و لگن بود. سال قبل استقبال هنرمندان از سازهای قرنه و سرنا کم بود، در حالی‌که در این دوره، استقبال از این دو ساز نسبت به سال قبل افزایش قابل قبولی داشته است. ما می‌توانیم با بررسی این تجربه‌ها، روی نقاط ضعف موسیقی استان کار کنیم و بحث آموزش سازهای بومیِ رو به فراموشیِ خود را دستور کار خود قرار دهیم.

در پایان، محمد غلامی از همراهی و حمایت، مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان مازندران آقای جاودانی و مدیریت مجتمع تجاری دنیای آرزو، آقای مهندس شهسوارانی قدردانی کرد.

دبیرخانه‌ی دومین جشنواره‌ی موسیقی بومی البرنشینان - لیلِم