نشان درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیشب با حضور تعداد زیادی از مسئولان، هنرمندان و علاقهمندان هنر موسیقی مازندرانی، به استاد «ابوالحسن خوشرو» چهره اثرگذار و ماندگار موسیقی مازندرانی اهدا شد.
این نشان هنری در جریان برگزاری مراسم اختتامیه هفته مازندران و جشن تولد نیما یوشیج پدر شعر نو در سالن هلال احمر ساری به استاد «ابوالحسن خوشرو» خنیاگر موسیقی مازندرانی اهدا و از نیم قرن تلاش وی قدردانی شد.
در این مراسم که با برگزاری برنامههای مختلفی مرتبط با خوشرو و نیما برگزار شد، «فردوس حاجیان» نیز پیام دکتر «حسن ریاحی» آهنگساز برجسته کشور و سازنده سرود جمهوری اسلامی را برای حاضران خواند. در بخشی از این پیام آمده است: «ابوالحسن خوشرو اهل سرزمین فرهنگ، هنر و مهربانی و خنیاگر موسیقی تبرستان است.
ایشان آفرینشگر خوانش تازهای از آواز تبری و احیاگر حماسههای پنهان سرزمین مادری است، بیشک صدای او صدای درختان هیرکانی است که پا در زمین و سر به خورشید دارند.
ایشان با تسلط در ردیفهای آوازی و دقت در رفتار کلمه، اتفاقی فراهم کرد تا در کم کردن اندوه و فراوانی شادیهای مردم نقشی غیر قابل انکار داشته باشد و این آیین هنرمندانی است که جهان را عاری از خشونت و لبریز از صلح میخواهند. اعطای نشان درجه یک هنری حاصل سالها ممارست، رنج، تلاش و عشق توصیفناپذیر وی در جهت حفظ میراث مانگار است. از ویژگیهای ممتاز استاد خوشرو تاثیر فزاینده بر جوانان در پیروی از لحنی است که پیوند سنت و مدرنیته است.»
استاد خوشرو پس از دریافت این نشان با بیان این که مردم عظمتی هستند در مقابل هر مسئولی که کار انجام میدهد، گفت: در تمام این سالها برای مردم و به پشتوانه آنها هنر را زنده نگه داشتیم.
وی پس از اجرای یک قطعه کوتاه آذری، افزود: این قطعه را به آذریزبانها تقدیم میکنم که پاره تن ما و ایران هستند و آنها را جدا از خودمان نمیدانیم.
نشان درجه یک هنری پیش از این به دو استاد موسیقی مازندرانی، زندهیادان «احمد محسنپور» و «حسین طیبی» اهدا شده بود.
در مراسم بزرگداشت استاد خوشرو و تولد نیمای بزرگ، اکبر رستگار، گروه آیین زندگی مازندران و یک گروه موسیقی به سرپرستی «بابک خوشرو» به اجرای موسیقی پرداختند. شعرخوانی «فردوس حاجیان»، «کیوان ملکی سوادکوهی» و «بهروز رستگار» نیز بخشی از این برنامه بود. همچنین با پخش کلیپی از فعالیتها و قطعات معروف استاد خوشرو، بخشی از خاطرات موسیقایی مردم مازندران مرور شد. استاد خوشرو نیز با حضور و سن دقایقی کوتاه قطعاتی از موسیقی مازندرانی را برای حاضران اجرا کرد.
بابک خوشرو، فرزند استاد خوشرو پیش از اجرای قطعاتی از آلبوم «شاباجی» در این مراسم، با انتقاد از کمتوجهی به هنرمندان در دوران پرکاری و فعالیتشان گفت: هنرمندانی مانند پدر من در طول دوران فعالیتشان کمتوجهیها و بیمهریهای زیادی دیدهاند. دلیل این همه بیمهری نسبت به یک هنرمند که برای مردم و به عشق مردم، بدون هیچ چشمداشتی کار میکند را نمیفهمم.
وی افزود: این استاد خوشرو و امثال او نیستند که از بیتوجهی زیان میکنند. آنها به هر شکلی توانستند از پسِ مشکلات بر بیایند و به رسالت فرهنگی خود عمل کنند. اما این جامعه استکه به خاطر برخی بیمهریهای مسئولان از حضور بیشتر و پررنگتر این افرا بیبهره میماند.
این نوازنده و آهنگساز تصریح کرد: نمیتوانیم چشممان را به مصائب و مشکلاتی که پدر و همنسلان او در حفظ و اشاعه موسیقی مازندرانی کشیدند ببندیم. انتظار داریم و امیدواریم که از این به بعد نگاه به هنرمندان نسل جدید که آینده فرهنگی این جامعه را میسازند بیشتر شود.
دکتر «حسین اسلامی ساروی» رئیس مرکز ساریشناسی نیز در این مراسم ضمن ابراز خرسندی از این که مازندران دیگر از نظر فرهنگی تثبیت شده و نگران حوزه فرهنگ مازندران نیستیم، اظهار کرد: امکان ندارد که مازندران را بدون خوشرو، کیوس گوران، عمو فردوس، نورالله علیزاده، محمدرضا اسحاقی و نامهایی از این دست بتوانیم در حوزه فرهنگ و هنر و ادب پایدار بدانیم.
وی افزود: یکی از مشکلات مهم هنرمندان ما بیمه آنهاست. استاد خوشرو که اکنون نشان درجه یک هنری وزارت فرهنگ و ارشاد را دریافت کرده، هنوز بیمه ندارد. از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی میخواهیم که این موضوع را بررسی و پیگیری کند.
اسلامی از مدیرکل بیمه ایران که یکی از حاضران در سالن بود دعوت کرد تا روی سن حاضر شود و از او خواست مشکل بیمه استاد خوشرو را برطرف کند.
همچنین «سید جلال محمدی» رئیس انجمن موسیقی مازندران در این مراسم به مسئولان حاضر در سالن پیشنهاد داد که یک مکان فرهنگی شاخص در شأن استاد خوشرو به نام این هنرمند اثرگذار موسیقی ثبت شود که این پیشنهاد مورد استقبال «یحیی یوسفپور» فرماندار قائمشهر قرار گرفت. یوسفپور در این مراسم اعلام کرد که این پیشنهاد را در دستور بررسی قرار خواهد داد و به زودی نتیجه آن اعلام میشود.
عکاس: مبینا پاکدامن
https://mehrava.ir/729-%D8%B4%D8%A8%D9%90-%D8%AE%D9%88%D8%B4%D8%B1%D9%88-%D9%88-%D9%86%DB%8C%D9%85%D8%A7.html#sigProId1d3cc0148c