مسائل اقتصادی ناشی از شیوع کرونا و محدودیت های اجباری منجر به کاهش تعداد هنرجویان آموزشگاه های موسیقی شده و برخی از آنها را در آستانه تعطیلی قرار داده است.
بیشتر از ۵۰ درصد هنرجویان کلاسهای خود را لغو کردند
رهبر ارکستر فیلارمونیک مازندران و مدیر آموزشگاههای موسیقی سونات ساری و قائمشهر یکی از فعالان حوزه موسیقی در مازندران است که اعتقاد دارد بخشنامه صادر شده با وجود فراهم بودن شرایط برگزاری کلاسهای یک نفره به این مراکز کمک زیادی نمیکند.
«محسن بافنده» افزود: با این که از شنبه میتوانستیم فعالیت آموزشگاهها را از سر بگیریم، در مشورتی که با مدیران سایر آموزشگاههای موسیقی ساری داشتیم به این نتیجه رسیدیم که تا دو هفته دیگر صبر کنیم و ببینیم وضعیت شیوع بیماری چگونه خواهد شد.
این مدرس موسیقی اظهار کرد: برای بازگشایی احتمالی آموزشگاه برنامههای لازم مانند تغییر چیدمان و ساعت کلاسها و تهیه محلولهای ضدعفونی کننده و ماسک و دستکش را انجام دادیم. اما بسیاری از خانوادهها حاضر نیستند فرزندشان را به کلاس موسیقی فرستند. برخیها به دلیل مسائل مالی پیش آمده در جامعه و برخی دیگر هم از ترس ابتلای فرزندشان به بیماری. ما هم به آنها حق میدهیم. در همین آموزشگاه بیشتر از ۵۰ درصد هنرجویان کلاسهای خود را لغو کردند.
بافنده با بیان این که فرهنگ و هنر در فشارهای اقتصادی نخستین بخشی است که از اولویت خانوادهها حذف میشود، گفت: با این که یکی از آموزشگاههای موفق در زمینه برگزاری کلاسهای آنلاین هستیم، کمتر از یک سوم هنرجوها از این کلاسها استقبال کردند.
به گفته این مدرس موسیقی برخی آموزشگاه به فکر تعطیلی کامل افتادهاند و یکی از آموزشگاههای مرکز استان نیز محل آموزشگاه را به دلیل فشار مالی و ناتوانی در پرداخت اجاره تحویل مالک داده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به این که در ساری و قائمشهر آموزشگاه ما دایر است هر ماه حدود 9 میلیون تومان اجاره میپردازیم. اجاره اسفند و فروردین را با وجود قطع شدن درآمدها و به امید عادی شدن شرایط در جامعه پرداختیم. اما وضعیت کماکان بحرانی است. با این شرایط شاید ناچار به تعطیلی یا تعلیق دستکم یکی از آموزشگاهها باشیم. این اتفاق دیر یا زود برای بسیاری از آموزشگاههای موسیقی میافتد. مسئولان استان و کشور باید فکری فراتر از بخشنامهها به حال این مراکز فرهنگی و حمایت از آنها کنند.
منبع: واژه روز