کتاب و آلبوم «موسیقی حماسی و آیینی مازندران» که توسط شرکت فرهنگی و هنری نسیم مهرآوا منتشر شد، با حضور جمعی از هنرمندان، مسئولین و علاقهمندان به هنر و فرهنگ مازندران در آمل رونمایی شد.
آلبوم موسیقی «حماسی و آیینی مازندران» اثر پژوهشی «نبی احمدی» که با صدای استاد «ابوالحسن خوشرو» تهیه شده، دیشب در مراسمی که با همکاری شرکت فرهنگی هنری نسیم مهرآوا و موسسه چاووش در سالن آمفی تئاتر دانشگاه شمال برگزار شده بود رونمایی شد.
این مجموعه شامل 22 منظومه مازندرانی است که در قالب یک کتاب و دو لوح فشرده منتشر شد. به گفته نبی احمدی تهیه این اثر پس از انجام پژوهش های اولیه، در مرحله ضبط و تنظیم حدود 2 سال طول کشید و شرکت فرهنگی هنری نسیم مهرآوا انتشار و عرضه آن را به عهده گرفت.
اعضای شورای شهر قائمشهر، «محمد محمدی» رئیس شورای شهر آمل، «امیر امیرنیا» رئیس اداره فرهنگ و ارشاد آمل، «ناعمه پازوکی» رئیس اداره هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد مازندران و «محمد غلامی» مدیرعامل شرکت نسیم مهرآوا که مسئولیت انتشار این مجموعه را به عهده داشت تعدادی از حاضران در سالن بودند.
خوشرو؛ حافظه شنیداری مازندران
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل در این مراسم خوشرو را حافظهی شنیداری مردم مازندران دانست و گفت: نواهای گمشدهی مازندرانی اگر با صدای خوشرو زنده نمی شد به فراموشی سپرده میشد.
«امیر امیرنیا» ادامه داد: نواهایی که خوشرو خلق میکند به نوعی مثل اجرای تئاتر است، چون موقع گوش دادن به آن شما فقط نمیشنوید، بلکه نواها را طوری اجرا میکند که شنونده آن را میبیند و درک میکند.
«علیاکبر شکارچی» نوازنده کمانچه و از مفاخر موسیقی لرستان و ایران هم در این مراسم حضور داشت و اجرای قطعاتی از موسیقی لرستان توسط او بخشی از این مراسم بود که شکارچی اجرای این قطعات را به استاد خوشرو تقدیم کرد.
آوازی از جنس عصیان
شکارچی با بیان این که موسیقی پاپ، سنتی و نواحی میتوانند به هم کمک کنند، گفت: البته باید حمایتها از همه سبکها عادلانه باشد تا بتوانند به حیات خود ادامه دهند. همانطور که آلایندهها محیط زیست را آلوده میکنند، آآلایندههای صوتی و موسیقایی هم میتوانند گوش و اندیشه و ذوق و زیباشناسی شنونده را با بیرحمی ویران کنند.
وی که پیشینه همکاری و ارتباطش با استاد خوشرو به حدود 3 دهه قبل میرسد، با اشاره به اینکه تحولات اجتماعی در آثار خوشرو بیتاثیر نبود و او همواره اندیشه مردمگرایانه داشته گفت: شما در آواز ابوالحسن مهر، عشق، شفقت، دوستی و عصیان میبینید.
این هنرمند برجسته موسیقی سنتی افزود: وقتی آواز ایشان را موقع خواندن امیری میشنیدم با خودم میگفتم که من هم باید مثل او دلیرانه بنوازم. چون آواز ایشان از جنس عصیان بود. این نوع موسیقی بیپناه نخواهد ماند و حتما بعدها هم گلی خواهد رویید.
در بخشی از این مراسم هم «محمود شریفی» به همراهی «سعدی صادقی» (نوازنده کمانچه) و «محمدرضا هاشمی» (نوازنده دایره) به اجرای قطعاتی از آثار استاد خوشرو پرداختند.
این مراسم با استقبال خوبی از سوی اهالی هنر و دوستداران موسیقی مازندران مواجه شد.
استاد خوشرو با وجود بیماری و حال نامساعد در این مراسم حضور یافت و با استقبال گرم اهالی هنر مواجه شد. درطول مراسم نیز حاضران در سالن به پاس یک عمر تلاش برای حفظ ارزشهای موسیقی مازندران، بارها ایشان را ایستاده تشویق کردند.
حدود یک ماه پیش نیز در ساری با حضور صدها علاقهمند به موسیقی مازندرانی، نشان درجه یک هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به استاد خوشرو اهدا شد.
قرار است در روزهای آینده هم مراسمی در ساری با همکاری شرکت نسیم مهرآوا برای این مجموعه برگزار شود.
https://mehrava.ir/742-hemasi.html#sigProId2133d1327c