سومین جشنواره لیلم با معرفی نفرات و گروههای برتر به کار خود پایان داد
سومین جشنواره موسیقی بومی البرنشینان لیلم از اول تا پنجم مردادماه در شهرهای ساری، بهشهر، بابلسر، رامسر، چالوس و سمنان برگزار شد و گروههای موسیقی از کشورهای افغانستان، آذربایجان و قزاقستان در این جشنواره حضور یافتند.
استاندار مازندران در اختتامیه جشنواره لیلم که در مجتمع دنیای آرزو برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری جشنوارههای فرهنگی هنری، حفظ میراث ماندگار است.
محمد اسلامی با اشاره به اینکه جاری سازی و زنده نگه داشتن میراث تاریخی و فرهنگی اقدام ارزشمندی اس، افزود: تهاجم فرهنگی همه داشتههای ملتها را به یغما میبرد و ملتی زنده میماند که میراث خود را حفظ کند و این جشنوارهها به تحقق این هدف کمک میکند.
وی ادامه داد: در حوزه موسیقی جشنوارههای اینچنینی میتواند محیط نشاطبخشی بین خانوادهها به وجود بیاورد که ارزشمند است اما محافظت میراث فرهنگی و جلوگیری از بدعتگذاریهایی که میتواند به شکل تخریب باشد مهمترین بخش جشنواره است.
این مسئول تصریح کرد: هویت و تاریخ یک ملت همواره میتواند مورد تاراج قرار گیرد که در گذشته هم چنین شده است اما همت و غیرت ایرانی توانسته این میراث را حفظ کند.
استاندار مازندران یادآور شد: امروز در عصر انفجار اطلاعات و فضای مجازی نباید احساس کنیم استفاده از این فضا غنای فرهنگی متناسب با سلایق مردم به وجود میآید.
وی با بیان اینکه نباید سادهاندیشانه از کنار این فضا عبور کنیم، گفت: باید بستر برگزاری چنین جشنوارههایی فراهم باشد تا هنرمندان ما به شکل زنده هنر خود را به نمایش بگذارند و بهترینها مورد تشویق قرار گیرند و رقابت برای زنده نگه داشتن هنر و فرهنگ ایرانی برقرار باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در این مراسم گفت: موسیقی فطرت انسان را آشکار میکند.
محموشالویی با اشاره به اینکه موسیقی پیوند دهنده است، نوایی که از دل آدمی برمیخیزد و فطرت او را آشکار میکند موسیقی است، اظهار کرد: موسیقی زبان بیزبانان نیست، زبانی است که وصل میکند.
وی خاطرنشان کرد:این جشنواره را در حالی برگزار میکنیم که هنرمند بزرگ این خطه، استاد خوشرو در بستر بیماری است و برای این هنرمند والامقام دعای سلامت داریم.
شالویی در پایان ابراز امیدواری کرد لیلم در سال آینده به شکل بهتری ادامه یابد.
مدیر اجرایی سومین جشنواره لیلم در این مراسم گفت: ۲۷ هزار نفر از برنامههای سومین جشنواره لیلم استقبال کردند.
محمد غلامی افزود: لیلم دریچه جدیدی به گردشگری مازندران است و امیدواریم این روند شکل گیرد.
وی با بیان اینکه ۵۹ اجرای گروهی در جشنواره لیلم برگزار شد، گفت: در ۶ شهر مازندران و سمنان این هنرمندان برای مردم برنامه اجرا کردند که مورد استقبال قرار گرفت.
مدیر موسسه فرهنگی هنری نسیم مهرآوا در پایان گفت: از مسئولان تقاضا داریم جشنواره لیلم در تقویم فرهنگی و هنری ارشاد قرار گیرد چراکه برای تامین اعتبار برگزاری این جشنواره با مشکلاتی مواجه بودیم.